Πώς το κάνουμε:
• Σε καυτό λάδι τηγανίζουμε ελαφρά τις πιπεριές ίσα ίσα να μαραθούν, κατόπιν κόβουμε το κοτσάνι, τις ξεσποριάζουμε και τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε δύο κομμάτια την κάθεμια.
• Κόβουμε το λουκάνικο/α σε ροδέλες χονδρές και το τηγανίζουμε και αυτό ελαφρά να "αρπάξει" λίγο.
• Σε μία κατσαρόλα βάζουμε μία στρώση λουκάνικα, μία στρώση πιπεριές και από πάνω pummaro να καλύπτει την επιφάνεια.
• Συνεχίζουμε έτσι μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και δεν βάζουμε αλάτι ή πιπέρι γιατί το λουκάνικο είναι αρκετά πιπεράτο και αλμυρό.
• Αφού τελειώσουμε το στρώσιμο ρίχνουμε από πάνω ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και την καυτερή πιπερίτσα που έχουμε λιώσει λίγο με ένα πηρουνάκι.
• Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε πολύ σιγά (στο 1 του ματιού της κουζίνας μας) για περίπου μισή ώρα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα βγάζοντάς το από την κατσαρόλα με σπάτουλα σιγά σιγά για να μην χαλάσουν οι στρώσεις.